Ο ζωγράφος Νώντας Ρεντζής γεννήθηκε το 1939 στο Δρυμώνα Τριχωνίδας κι έζησε τα παιδικά του χρόνια μέσα στη δίνη της κοινής τραγικής μοίρας. Τελείωσε το γυμνάσιο στο Μεσολόγγι, σπούδασε στην οδοντιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Αθήνας και εργάστηκε στην Ηλιούπολη. Έλαβε μέρος στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες της γενιάς του. Την πρώτη έκθεση των έργων του την έκανε στην γεννέτειρά του το καλοκαίρι του 2009. Από τότε έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Έχει πραγματοποιήσει επίσης τις παρακάτω 9 ατομικές εκθέσεις.

foto131

Η UNESCO τον βράβευσε για την προσφορά του στην τέχνη.

foto132

“Ο ταχυδρόμος”, Νώντας Ρεντζής

Το άγγιγμα της νοσταλγίας μέσα από τα έργα του Νώντα Ρεντζή

Η πολυποικιλότητα και η λεπτομέρεια των παραδοσιακών εργασιών, επαγγελμάτων και δράσεων, όπως αυτές αποτυπώνονται από τον καλλιτέχνη στον καμβά, τονίζουν τον απαλό, καθημερινό και ρεαλιστικό τρόπο της ζωής, των εποχών που καταπιάνεται. Ένας αέναος κύκλος εγκάρδιων, γλυκών, εκφραστικών, νοσταλγικών και ντόμπρων αισθημάτων και συναισθημάτων ξετυλίγονται αρμονικά, δένοντας και αλληλοσυμπληρώνοντας την εικόνα.

foto133

Τα ζωγραφικά έργα του κυρ Νώντα (Νώντα απλά όπως ο ίδιος λέει) ποτισμένα από την πανδαισία των άλλοτε απαλών κι άλλοτε έντονων χρωμάτων, οδηγούν και καθυποβάλουν το θεατή νοερά να συμμετέχει στη δράση, την κίνηση, να γίνεται κομμάτι του θέματος που φιλοτεχνεί κάθε φορά, όπως τα έργα “Το γαμήλιο γλέντι”, “Οι τσιγγάνες”, “Η λαϊκή αγορά”, “Ο ταχυδρόμος” κ.α.

foto134

Ο θεατής γίνεται κοινωνός μιας εποχής που χάθηκε και βρίσκεται πια στις ρομαντικές και αυθεντικές του βιωματικές αναμνήσεις.

foto135a

“Αρμάθιασμα του καπνού”, Νώντας Ρεντζής

foto135b

“Στο καφενείο”, Νώντας Ρεντζής

foto135c

“Ο γαλατάς”, Νώντας Ρεντζής

Ο ζωγράφος Νώντας Ρεντζής με την ιδιαίτερη πινελιά του τιμά, προβάλει και προσθέτει μεγάλες υπεραξίες στον τόπο που γεννήθηκε και τον ευχαριστούμε για αυτό.

Για οποιαδήποτε επικοινωνία με τον καλλιτέχνη:

Τηλ. 210-9917046   και   210-9915173

https://www.nontas-rentzis.gr

Last modified: 16/06/2020