Τριάντα τέσσερις φοιτητές του Τμήματος Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας δημιούργησαν αφίσες για τα 150 χρόνια του ιστορικού μουσείου της πόλης και εκθέτουν τη δουλειά τους στο Καφέ του τελευταίου

 

afisa_ekthesis

 

Αν σου είχε ανατεθεί ο σχεδιασμός μίας αφίσας για τη μεγάλη επέτειο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, το οποίο συμπληρώνει φέτος ενάμιση αιώνα ιστορίας, πώς θα επέλεγες να προχωρήσεις; Θα επέλεγες αυστηρές γραμμές και γεωμετρικά σχήματα; Θα τολμούσες να χρησιμοποιήσεις φουτουριστικά στοιχεία ή μήπως θα στρεφόσουν σε κάποιο retro concept;

 

a1_afisa_vert_EAM-EAMΑφίσα: Καράι Λαρεντίνα

 

ανδονικου βιργινιΑΑφίσα: Ανδρονίκου Βιργινία

 

a1_MariannaKoulouridi_EAM-EAMΑφίσα: Κουλουρίδη Μαρία-Ιωάννα

 

a1_afisa_vert_EAM-EAM MertziouΑφίσα: Μέρτζιου ΑγγελίναΤριάντα τέσσερις φοιτητές χρησιμοποίησαν διαφορετικές προσεγγίσεις και το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο. Υπό την επιστημονική εποπτεία του Βαγγέλη Χατζηθεοδώρου και της Κατερίνας Μπαζίνα, οι ταλαντούχοι σπουδαστές του Ζ΄ εξαμήνου του Τμήματος Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας κλήθηκαν να επικοινωνήσουν τον εορτασμό του Μουσείου και να αναδείξουν τον ρόλο του. Να προσεγγίσουν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με μια πιο φρέσκια ματιά, δημιουργώντας έργα που τονίζουν τη μοναδικότητα και τη διαχρονικότητα των συλλογών του και βοηθώντας το κοινό να αντιληφθεί το Μουσείο ως φορέα γνώσης και αισθητικής απόλαυσης, έναν χώρο που αξίζει να επισκεφτεί κανείς. 

Στόχος της συνεργασίας του Εθνικού Αρχαιολογικού και του Τμήματος Γραφιστικής ήταν ο σχεδιασμός αφισών για τον εορτασμό των 150 χρόνων από τη θεμελίωση του Μουσείου, που σηματοδοτούν τον αισθητικό, ιστορικό και πολιτιστικό του χαρακτήρα, προωθούν τις αξίες του και το αναδεικνύουν ως φορέα πολιτισμικής γνώσης και ανάπτυξης.

Η έκθεση που προέκυψε από αυτή τη συνεργασία έχει τίτλο «150 χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο» και φιλοξενείται στο Καφέ του Μουσείου (το οποίο το κοινό μπορεί να επισκεφτεί δωρεάν), έναν χώρο που τα τελευταία χρόνια δίνει βήμα διαλόγου σε καλλιτέχνες και εικαστικές ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η έκθεση εγκαινιάστηκε σήμερα, Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και πρόκειται να ολοκληρωθεί σε έναν μήνα, στις 5 Οκτωβρίου. Θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

 

Πηγή: http://www.protothema.gr

Last modified: 07/09/2016