poster_45o_teliko

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΖΑΠΠΕΙΟ

02 – 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00 – 22:30

                                Παρασκευή & Σαββάτο: 18:00 – 23:00,

                                Κυριακή: 11:00 – 22:30

Διοργάνωση: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου – Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.)

Συνεργασία: ΕΡΤ, Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

Το Φεστιβάλ Βιβλίου του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου είναι ένας θεσμός που για πολλές δεκαετίες πλουτίζει την πολιτιστική ζωή της πόλης μας και αναβαθμίζει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ επιδιώκει, πέραν την έκθεσης και παρουσίασης του καλού βιβλίου, τη συνεργασία φορέων της πόλης μας με σκοπό η έκθεση βιβλίου να αποτελέσει όαση πολιτισμού, αφορμή για κοινωνικό διάλογο, ευκαιρία για συζήτηση και συνεργασία πάνω σε φλέγοντα, χρόνια ή επικαιρικά, ζητήματα που απασχολούν όλους μας. Και για όλους όσοι ασχολούνται με το βιβλίο ή και αυτούς που θα επισκεφθούν απλά την έκθεση να τους δώσει την ευκαιρία να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να χαρούν την πνευματική επικοινωνία.

Το 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου συνδιοργανώνουν  ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) σε συνεργασία με την ΕΡΤ και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF.

Το αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης είναι «50 χρόνια Δημόσια Τηλεόραση, 50 χρόνια συμβολή στον Πολιτισμό».

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Η Δημόσια Τηλεόραση ως παράγοντας Πολιτισμού. Γενικότερη αναφορά στην ιστορική και θεματολογική της διαδρομή των 50 χρόνων.

ΕΡΤ και Ελληνική Κοινωνία. Αλληλεπίδραση και αλληλοδιαμόρφωση.

Αρχείο ΕΡΤ: Η Δημόσια Τηλεόραση ως μέσο αποτύπωσης, ανάδειξης και διάσωσης της ιστορικής και πνευματικής μας κληρονομιάς. 

Το θεατρικό έργο στη Δημόσια Τηλεόραση. Αντί σκηνής, η οθόνη.

Τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα το βιβλίο, ως πνευματικό αλλά και καταναλωτικό αγαθό. 

Τηλεοπτικές Διασκευές Βιβλίων. 

Η μουσική στην Δημόσια Τηλεόραση. Ένας καλός ακροατής, ένα καλός αναγνώστης.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα στον Σαίξπηρ (400 χρόνια από το θάνατό του) και στον Λόρκα (80 χρόνια από το θάνατό του).

Θα πραγματοποιηθεί, ακόμη, τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή και εκδότη Γιώργο Χρονά.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις, αλλά και οι ποικίλες δράσεις (θέατρο, μουσική, παρουσιάσεις βιβλίων κ.λπ.), με φόντο τους χιλιάδες τίτλους βιβλίων δημιουργούν, για τους επισκέπτες, ένα ιδανικό περιβάλλον αναψυχής και πνευματικής αναβάθμισης.

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κύριο Χρήστο Τεντόμα, καθώς και όλους τους συνεργάτες του, που και φέτος κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να οργανωθεί και πραγματοποιηθεί το ετήσιο Φεστιβάλ Βιβλίου.

Επιπλέον, ευχαριστεί το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού για την αιγίδα και τη στήριξη στο μεγαλύτερο θεσμό του Βιβλίου.

Επίσης, ευχαριστεί την ΕΡΤ, τον Πρόεδρο της ΕΡΤ, κ. Διονύση Τσακνή και τους εργαζόμενους που συνέδραμαν σημαντικά για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ.

Δεν θα μπορούσε να παραλειφθεί η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, ένας φορέας με μεγάλο και πολύτιμο ανθρωπιστικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο, που και φέτος στηρίζει έμπρακτα το Φεστιβάλ.

Ευχαριστούμε, ακόμη, τον κύριο Δημήτρη Σεβαστάκη, εικαστικό, καθηγητή του ΕΜΠ και βουλευτή, για την παραχώρηση του έργου του και την εικαστική επιμέλεια της αφίσας του 45ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2015.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας (ATHENS VOICE, Εφημερίδα των Συντακτών, elculture.gr, diastixo.gr, bookia.gr, vakxikon.gr, Αθήνα 9,84, in2life.gr, culturenow.gr, Στο κόκκινο 105,5, alfavita.gr, proson.gr, news247.gr, Ανοιχτή Βιβλιοθήκη) του 45ου Φεστιβάλ Βιβλίου.

Βεβαίως, ευχαριστίες εκφράζονται στο Θέατρο Τέχνης και στον εισηγητή του Εργαστηρίου Θεατρικής Συγγραφής κ. Αντρέα Φλουράκη, στο σκηνοθέτη κ. Ένκε Φεζολάρι και στην κ. Νάγια Οικονομοπούλου για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην οργάνωση και επιμέλεια μέρους των θεατρικών εκδηλώσεων.

Με εκθεσιακά περίπτερα, εκτός από τους εκδοτικούς οίκους, στηρίζοντας το θεσμό και παρουσιάζοντας το έργο και τις δράσεις τους, θα συμμετάσχουν το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, o Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef, η Εφημερίδα των Συντακτών, το bookia.gr και η Athens Voice.

Είμαστε βέβαιοι ότι το 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου, θα καταφέρει για ακόμη μία χρονιά να επιτελέσει τον πνευματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό του στόχο, με την συμπαράσταση όλων όσοι μοχθούν για την παραγωγή και την προβολή του βιβλίου, αλλά κυρίως με την υποστήριξη των φίλων αναγνωστών.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων επισυνάπτεται μαζί με τον κατάλογο των συμμετεχόντων εκδοτών.

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 05/09/2015 και ώρα 20:00.

Σας περιμένουμε όλους στο 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο , στη μεγάλη Γιορτή του Βιβλίου καθημερινά από τις 02 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016.

Γιατί και φέτος η καρδιά του Πολιτισμού χτυπάει στο Ζάππειο!

Περισσότερες πληροφορίες: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.)

Τηλ: 210 3303942, URL: www.sekb.gr

Πηγή: http://sekb.gr

Last modified: 07/09/2016