What are you looking for?
1η ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΡΜΟΥ

1η ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΡΜΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή η 1η Φιλοτελική και Συλλεκτική έκθεση θέρμου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων προς τιμή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.  Κατά την διάρκειά της από 18 έως 25 Αυγούστου 2017, στην αίθουσα των εκδηλώσεων του Δήμου Θέρμου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πρωτότυπες συλλογές γραμματοσήμων , μετοχές και ομολογίες , φιλοτελικά περιοδικά και βιβλία, τηλεκάρτες, ένα επιλεγμένο Βιβλιογραφικό αφιέρωμα στο Διονύσιο Σολωμό, με αφορμή τα 160 χρόνια από το θάνατό του (1857 – 2017), καρτ ποστάλ Αιτωλοακαρνανίας, κόμικς, νομίσματα και χαρτονομίσματα της της Νεότερης Ελλάδας, κ.α. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι καθημερινά οι εκθέτες έδιναν το παρών και εξηγούσαν ή περιέγραφαν στο κοινό τα πολύτιμα και ξεχωριστά εκθέματά τους.

Ιδιαίτερη όμως αίγλη και σημασία η έκθεση απέκτησε με την παρουσία των Ελληνικών Ταχυδρομείων που υποστήριξαν την εκδήλωση με την έκδοση: α) Ειδικής αναμνηστικής σφραγίδας, με την οποία σφραγίζονταν φάκελοι και γραμματόσημα την μέρα των εγκαινίων.

picture_1

β) Ειδικού εικονογραφημένου και αριθμημένου αναμνηστικού φακέλου με γραμματόσημο και σφραγίδα, και

 

picture_2

 

γ) Ειδικά φύλλα προσωπικού γραμματοσήμου αριθμημένα.

 

picture_3 picture_4

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

ο πανοσιολογιότατος Θεόκλητος Ράπτης, ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας, ο οποίος απεύθυνε και χαιρετισμό, οι πρώην Δήμαρχοι Θέρμου και Θεστιέων κ. Πορφύρης Θεόδωρος και Φουντούλης Βασίλειος αντίστοιχα, η πρόεδρος του Συλλόγου των εν Αθήναις Θερμίων, κ. Αντιγόνη Παπαλέξη, ο πρόεδρος της Εταιρείας «Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Θέρμου», κ. Βασιλόπουλος Αντώνης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου. ,

Από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία παρεβρέθηκαν, η Περιφερειακή Διευθύντρια Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας των ΕΛΤΑ κ. Βανδώρου Αναστασία, , που παρουσίασε και τα Φιλοτελικά προϊόντα, ο τομεάρχης Ταχ. Λειτουργειών κ. Χατζής Νικόλαος, οι Διευθυντές των Κεντρικών Ταχ. καταστημάτων Μεσολογγίου και Αγρινίου, κ. Βασίλειος Παπουτσής και Κατσιμάρδος Δημήτριος, πολλοί συνάδελφοι και Φιλοτελιστές του Νομού. Την ΠΟΣΤ εκπροσώπησαν ο Γραμμ. Τύπου κ. Παπανικολάου Β. Γεώργιος που απεύθυνε και χαιρετισμό, εκ μέρους των Φιλοτελιστών και των Συλλεκτών. Ο πρόεδρος του Δ. Σ. της ΠΟΣΤ κ. Γιάννης Αντωνόπουλος, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων του Νομού και της Λευκάδας. Ακολούθησε η απονομή τιμητικών διπλωμάτων και αναμνηστικού δώρου από το Δήμο Θέρμου στους συμμετέχοντες.  Στην 1η Φιλοτελική έκθεση Θέρμου πήραν μέρος οι Φιλοτελιστές και Συλλέκτες: Χαράλαμπος Δημάδης, Φώτης Μόσχος, Γιάννης Καρύτσας, Βασιλική Κ. Παπαθανασοπούλου, Αλεξάνδρα Χ. Παπανικολάου, Γεώργιος Β. Παπανικολάου, Κώστας Στάμος, και Μάκος Τσώκος, που ξεδίπλωσαν τις συλλογές τους σε 46 στάντς.   Ευχαριστούμε θερμά όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση

 

DSC_0198_thoas

DSC_0189_thoas

DSC_0182_thoas

DSC_0117_thoas

DSC_0111_thoas

DSC_0514_thoas

DSC_0521_thoas

DSC_0569_thoas

 

Related Post

ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ
ΣΤΟ ΘΕΡΜΟ

Το νέο
Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου

Οι δύο όψεις της συλλεκτικής τηλεκάρτας που εξέδωσε ο Όμιλος Εταιρειών ΟΤΕ για να τιμήσει το Δήμο Θέρμου και το νέο Αρχαιολογικό του Μουσείο.

ΘΟΑΣ: Θέω / τρέχω / επιταχύνω / ο πάντοτε έτοιμος

(Ιλιάδα Β' 638)
"Αιτωλών δ' ηγείτο Θόας Ανδραίμονος υιός, οι Πλευρών ενέμοντο και Ώλενον ήδε Πυλήνην, Χαλκίδα τ' αγχίαλον Καλυδώνα τε πετρήεσσαν ου γαρ ετ' Οινήος μεγαλήτορος υιέες ήσαν, ουδ' αρ ετ' αυτός έην, θάνε δε ξανθός Μελέαγρος τω δ' επι παντ' ετέταλτο ανασσέμεν Αιτωλοίσι τω δ' άμα τεσσαράκοντα μέλαιναι νήες έποντο..."

(Ιλιάδα Ο' 285)
"τοίσι δ' έπειτ' αγόρευε Θόας Ανδραίμονος υιός, οχ' άριστος επιστάμενος μεν άκοντι έσθλος δ' εν σταδίη, αγορή δε ε παύροι Αχαιών νίκων, οππότε κούροι ερίσσειαν περί μύθων ο σφιν ευφρονέων αγορήσατο και μετέειπεν."

Επικοινωνία μαζί μας

Όνομα

Email

Θέμα

Το μήνυμά σας