10 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου ως επίτιμου δημότη Θέρμου στις 23 Αυγούστου 2008. Η ανακήρυξη έγινε όταν ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Οι λόγοι της τιμής και της ανακήρυξής του ως επίτιμου δημότη του δήμου Θέρμου ήταν κύρια οι θετικές του ενέργειες για την ανέγερση και λειτουργία του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θέρμου αλλά και άλλων σημαντικών έργων υποδομής στο δήμο μας. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήρθε στο Θέρμο στα εγκαίνια του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, αλλά και φέτος στις 24 Αυγούστου 2018, στη γιορτή του μεγάλου Αγίου του τόπου μας, του εθνομάρτυρα και ισαποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Ήταν δε και η πρώτη φορά από την ανακήρυξη του Αγίου Κοσμά ως Αγίου το 1961, που Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε με την παρουσία του την ημέρα εορτής του Αγίου.

Το τι ανέφερε στις προσφωνήσεις και τους λόγους του μένουν ως παρακαταθήκη πολύτιμη στους πολίτες του αυριανού Θέρμου, που δεν έζησαν αλλά θα ακούσουν μονάχα για αυτές τις όμορφες και ιστορικά σημαντικές για τον τόπο στιγμές.

Ας θυμηθούμε τι έγραφε τότε η εφημερίδα ΘΕΡΜΙΩΤΙΚΗ ΗΧΩ στο φύλλο 124 / ΙΟΥΛΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2008 με αφορμή την ανακήρυξη του κ. Προκοπίου Παυλοπούλου ως επίτιμου δημότη Θέρμου.

 

 

thermiki-ixo

 

 

thermiki-ixo2

Last modified: 22/11/2018